Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Idag firas det på Trimtecs kontor i Karlstad för att vår servicetekniker Jan-Ola har arbetat i branschen i 25 år! Grattis!

Här kommer en liten krönika som Jan-Ola har skrivit om sina år i yrket:

Idag firar vi lite här på kontoret i Solstaden. Idag den 21:e maj är det exakt 25 år sedan jag klev in på dåvarande Geotronics/SpectraPhysics kontoret och började jobba med det jag jobbar med idag, nästan samma jobb. Det har ändrat sig ganska mycket men sakta så man tänker inte på det förrän det gått en tid. Det är väl den tekniska utvecklingen som gjort att man är kvar än i branschen.

Jag kommer ihåg att jag var imponerad av de kollegor som kunde lägga handen på ett instrument och känna att ”här är det nåt som är tokigt”, och sen fixa till det så det blev bra. Nu är man nästan där själv, men bara nästan. Eller de som kunde känna doften, den lilla doften av en affär vid första kundkontakten. Att sedan se till att det blir affär med grejer som kunden är så nöjd med att han kommer tillbaka längre fram. Vi har alltid sagt här och jag vet att många håller med om att ”alla kan sälja ett instrument en gång men när kunden kommer tillbaka och köper nr 2, det är då man har lyckats”. Den doften av affär känner man faktiskt av ibland.

Men 25 år, jäklar vad fort det har gått, helt otroligt fort. Många kollegor har passerat genom åren, en del för en kort stund och en del för en mycket lång stund. En sak som är rätt så otrolig är att det är ett flertal kollegor som varit med hela tiden, vilket är en styrka. Nu var det ju en del trotjänare som pensionerades nyligen men det finns en hel del kvar som har varit med länge och samlat på sig en otrolig mängd erfarenhet. Men mest roligt är faktiskt att det finns kunder som har varit med hela tiden och varit trogna kunder, helt otroligt. Man får heller inte glömma de kunder som funnits med ett tag under åren som sen har bytt jobb och gör något annat nu. Det händer att en del av dom tittar förbi på en kopp kaffe någon gång och berättar vad de jobbar med nu, vilket jag uppskattar mycket. Man får ju en personlig relation till många kunder genom åren.

Vilken resa det har varit i den tekniska utvecklingen, helt otroligt vilken resa. Robotic totalstation eller enmansstation som det kallades då var tämligen nytt, idag säljs inget annat än robotic. Plus att scannern har kommit som ett komplement tack vare tekniken att mäta reflektorlöst. Och för att inte tala om GPS tekniken som var i sin linda och det var rätt mycket trix och pill och många kablar att ansluta innan man kunde mäta in en enda punkt, sen kom nätverksRTK och förändrade allt och gjorde det enkelt att använda. Bara en sån sak som pekfunktion på skärmen och skärmen i färg, det kunde man ju bara drömma om. Sen har vi lasermarknaden som då var lite hi-tech som har blivit var man egendom idag till inget pris alls. Ett krux vi har med våra grejer är den långa livslängden som gör det svårt ibland att sälja in en ny utrustning när den gamla funkar så bra.

Jag kom med på Trimtec-skutan 2003 när företaget hade hållit på ett år, jag kom då närmast från Trimble som så många andra i företaget på den tiden. Vi var inte så många då men vi har med åren växt till en imponerande skara av medarbetare. Vilket är jättekul. Mina första 25 år med det här jobbet har gått och har gått så himla fort, ibland har det varit uppförsbacke och ibland medvind som det brukar vara. Jag ville bara nu ta tillfället i akt och stanna upp vid 25 och reflektera lite, många gånger glömmer man det och bara åker med i farten. Även passa på att tacka alla kollegor som gjort att det har blivit 25 år och förhoppningsvis blir fler år men kanske inte 25 till.

Nu skall i alla fall jag ta mig en bit tårta och fira de första 25 åren. Sköt om er kära kunder och kollegor och var rädda om er så får vi kanske snart träffas alla tillsammans igen när den här pandemin är över. Det har jag saknat sista året, att få träffa er alla, jäklar vad kul det skall bli. Nästa år fyller Trimtec 20 år så då får vi väl passa på att fira.

Tack för att du tog dig tid att läsa // Joppen