Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Vi passar på att fira Jan-Ola Persson från Trimtec i Karlstad som i dagarna har jobbat 20 år på Trimtec. Han började den 1 april 2003 och som ni kanske har koll på hade företaget då funnits i endast ett år. 20 år är verkligen ett jubileum värt att fira!

Idag jobbar du som Servicetekniker, har du gjort det hela tiden?

Ja det har jag faktiskt. Tekniken har utvecklats mycket hela tiden. Det är väl det som gjort att man är kvar i branschen.

Tänk vad mycket kunskap och erfarenhet du måste ha skaffat under din tid här. Hur har företaget utvecklats medan du varit på Trimtec?

Vilken resa det har varit i den tekniska utvecklingen. Helt otroligt vilken resa! Robotic totalstation eller enmansstation, som det kallades då, var tämligen nytt. Idag säljs inget annat än robotic. Plus att skannern har kommit som ett komplement och gjort det möjligt att mäta reflektorlöst. För att inte tala om GPS-tekniken som var i sin linda, som var rätt krånglig tills nätverks-RTK kom och förenklade användandet avsevärt. Bara en sån sak som pekfunktion på skärmen och färgskärm, det kunde man ju bara drömma om. Sen har vi lasermarknaden som då var lite hi-tech men som blivit var mans egendom idag – till inget pris alls

Vad gjorde du innan du kom till Trimtec?

Som så många andra kom jag från Trimble. Jag började på dåvarande Geotronics/SpectraPhysics år 1996. Arbetsuppgifterna var mer eller mindre desamma som på Trimtec.

Vad är roligast med att jobba på Trimtec?

Att många kollegor stannat kvar en lång tid på företaget men mest roligt är att det faktiskt finns kunder som varit med hela tiden och varit trogna kunder.

Har du något annat du vill dela med dig av?

Långvariga relationer är ju extra trevliga. Ett exempel är Johan Stenvall som nyligen börjat som säljare på Trimtec. Honom hade jag kontakt med i 10 år när han jobbade som arkeolog, innan han kom till oss.

TAK-konferenserna är också väldigt givande. Vi träffar ju då kunder vi annars bara pratar med i telefonen!

Då tackar vi för intervjun och önskar Jan-Ola minst 20 till härliga år till Trimtec!