Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Vi vill hälsa vår nya kollega Staffan Hedström välkommen till BuildingPoint Scandinavia och Trimtecgruppen! Staffan ska arbeta som Business Developer på BuildingPoint Scandinavia i Kista.

Var är du född och var bor du?

Född och uppvuxen i Danderyd, sedan 15 år bor jag i Vaxholm

Berätta om din bakgrund

Jag brukar beskriva min bakgrund som de första 15 och de senast 10 åren. De första 15 åren hade jag en relativt traditionell karriär inom byggproduktion. Från snickare till lagbas, arbetsledare, platschef och projekteringsledare. Jag slutade de första 15 åren inom byggproduktion som VD för ett byggbolag med 70 anställda. Det fanns många anledningar till att jag slutade så klart, men en av de starkaste var att jag tröttnade på det kortsiktiga tänket och att hela tiden jobba för att maximera vinst per kvartal och inte sett till helår eller ännu längre. samt att anställda behandlas illa på olika sätt. När jag slutade var jag fast inställd på att lämna byggbranschen för gott och jag började plugga till HR-chef. I slutet av utbildningen blev jag headhuntad till Nackademins Yrkeshögskola i Solna.

Med nya insikter och med en välbehövlig distans till branschen var nu mitt fokus på att förändra denna bransch från grunden genom att utbilda dem som så småningom skulle bli de nya ledarna och cheferna. På Nackademin var jag med och startade ett utbildningsprogram som heter BIM-projektör. När vi sökte efter ett program som var avsett för att jobba med kalkyl och tidsplanering kom jag i kontakt med Vico Office för första gången. Det dröjde ett drygt år innan jag blev anställd på det företag som då hette Vico Software Sweden AB. Mitt ansvarsområde var att utbilda och jobba med implementering av Vico Office. Bolaget slogs så småningom ihop med sitt systerföretag och det nya bolaget Nolliplan AB bildades. Jag jobbade då som CTO och ansvarade för Vico Office i Sverige. Då bolagsledningen och jag hade olika åsikter om framtiden valde jag att avsluta min tjänst och gick vidare till en av våra kunder. Jag trivdes tyvärr inte där så efter drygt 6 månader startade jag eget och jobbade som föreläsare inom BIM och även som försäljningsagent för solceller. När jag fick frågan om jag var intresserad av den här rollen kändes det som en självklarhet.

Vad gör du på fritiden?

Naturligtvis vara med min familj som består av Nathalie 16 och Douglas 12 år som är hos oss varannan vecka och med oss syftar jag på min fru Linda och min son Tristan 2,5 år. Jag jobbar även som gruppträningsinstruktör på Sats.