Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Vi är Trimtecgruppen

Om oss

Trimtec-gruppen är en företagsgrupp som består av de två försäljningsbolagen Trimtec och BuildingPoint Sweden.

Vi finns på sex orter, från Umeå i norr till Malmö i söder, med runt 50 anställda som arbetar med försäljning, support, service, uthyrning och utbildning.

Våra medarbetare skapar och levererar lösningar och tjänster för våra kunder inom ett brett spektrum av branscher.

Vi har idag fem serviceverkstäder med högsta servicecertifieringen från Trimble.

Vårt erbjudande

Vår ambition är att med hjälp av kompetent personal erbjuda marknaden de bästa produkterna och de bästa ekonomiska lösningarna samt en hög servicenivå.

Vi har ett heltäckande sortiment med allt från markeringsmaterial till kompletta mätsystem och kan erbjuda en av Sveriges modernaste hyresparker med totalstationer, GPS/GNSS och laserskanners.

Oavsett om du behöver köpa utrustning eller hyra på kort eller lång sikt ser vi till att du får bästa möjliga helhetslösning.

Vårt sortiment

Trimtec är auktoriserade distributörer av Trimble-segmenten Geospatial, Advanced Positioning och Spectra Tools (laser). Vi säljer och hyr ut bygglaser och kompletta mätsystem såsom totalstationer, GNSS, fältdatorer, drönare, skanners och GEDO (för järnväg) med tillhörande kontorsprogram som TBC, RealWorks och GEDO Office.

För mer info om våra produkter, besök gärna vår webbshop.

BuildingPoint Sweden erbjuder ett brett sortiment av mjukvaror, hårdvaror och Mixed Reality-produkter inom byggsektorn.

För mer info om BuildingPoint Sweden, besök gärna hemsidan.

Våra värderingar

Att Trimtec är ett helt personalägt företag genomsyrar det mesta i vår verksamhet.

För oss är det viktigt att inkludera samtliga medarbetare, både i det dagliga arbetet och i de långsiktiga besluten.

Vi känner oss väldigt stolta över att den genomsnittliga anställningstiden hos oss är närmare tio år, vilket innebär att vi har en stor mängd kunskap och kompetens inom företaget.

Genom att lägga stort fokus på vår personals trivsel och utveckling kan vi erbjuda våra kunder en god kontinuitet och service på högsta nivå.

Våra nyckelord

I en ständigt föränderlig värld är våra värderingar den ledstjärna som präglar vårt arbete, våra beslut och vår företagskultur.

Fyra värdeord gör att vi navigerar rätt i vårt arbete och avgör hur vi samarbetar samt vilka vägval vi gör för att nå våra mål.

Kvalitet

Med kunden i fokus och kvalitativa produkter skapar vi långsiktiga relationer där vi hela tiden utvärderar oss själva för att bli ännu bättre.

Kunskap

Vår personal är vår största tillgång. Att rekrytera rätt kollegor och få dessa att trivas ger oss en kollektiv styrka. Vi tror på ett ständigt lärande och främjar utveckling och utbildning.

Trygghet

Både våra kunder och vår personal kan känna full trygghet i att vi agerar ärligt, respektfullt och tar fullt ansvar för vårt agerande. Hos oss ska alla känna att de får komma till tals.

Tillgänglighet

Hos oss är alla kunder lika välkomna, stora som små. Att alltid få ett smidigt och vänligt bemötande ser vi som en självklarhet och vi lägger stort fokus på att det alltid ska kännas lätt och givande att ha kontakt med oss.

Historia

1947: Bewag grundas i Malmö som leverantör av instrument och tillbehör till bygg- och anläggningsbranschen.

1991: Sundsvalls Mätcenter AB grundas

1993: Sundsvalls Mätcenter AB blir återförsäljare till Geotronics Scandinavia AB.

1997: Kontoret i Karlstad öppnar

1998: Kontoret i Stockholm öppnar

2002: Kontoret i Umeå öppnas

2002: Företaget som då ägnade sig åt såväl konsultverksamhet som försäljning av instrument delades i två delar för att renodla verksamheterna och Trimtec som företag bildas. Trimtec blir en auktoriserad distributör till Trimble.

2004: Trimtecs första användarkonferens (TAK) går av stapeln i Sundsvall.

2006: Trimtec blir till 100% ett personalägt bolag.

2008: Trimtecs andra användarkonferens (TAK) går av stapeln i Bålsta, väster om Stockholm.

2011: Trimtecs tredje användarkonferens (TAK) går av stapeln i Piteå.

2012: Trimtec förvärvar Geograf Sverige AB som är Trimbledistributören i södra Sverige. Trimtec får genom affären kontor i Malmö och Göteborg.

2014: Trimtecs fjärde användarkonferens (TAK) går av stapeln i Stenungssund.

2016: Trimtec har 34 anställda och når en omsättning över 100 miljoner.

2017: Trimtec förvärvar Bewag till 100% och med det förvärvet har Trimtec fyra företag i gruppen och över 40 anställda. Trimtecs femte användarkonferens (TAK) äger rum på Yasuragi utanför Stockholm.

2018: Bewag flyttar in i Trimtecs lokaler i Malmö.  Trimtecgruppen får en gemensam hemsida och Facebooksida samt lanserar en e-handel.

2019: Bewag blir Trimtec och alla Bewags kontor blir Trimteckontor

2020: Trimtec och EDR Medeso bildar BuildingPoint Scandinavia