Vi är TRIMTEC-gruppen

Om oss

TRIMTEC-gruppen är idag en företagsgrupp bestående av 3 st försäljningsbolag i Trimtec, Bewag och Trimtec Solutions. Vi är auktoriserade distributörer av Trimble segmenten, Geospatial, Spectra, Infrastruktur. Vi har idag 7 st serviceverkstäder med högsta servicecertifieringen från Trimble.

Vi har ett heltäckande sortiment med allt från markeringsmateriel till kompletta mätsystem. Vi har en av Sveriges modernaste hyresparker på Totalstationer, GPS/GNSS, UAS och laser Skanner.

Vår ambition är att med hjälp av kompetent personal erbjuda marknaden de bästa produkterna och de bästa ekonomiska lösningarna samt en hög servicenivå.

Arbeta hos oss

Den som jobbar med Geodesi, fotogrammetri, datainsamling jobbar i en framtidsbransch. För vi har aldrig dokumenterat eller samlat in data som vi gör nu. Den tekniska utvecklingen går extremt fort och trycket på oss som leverantör ökar ständigt. Ett arbete hos oss innebär en möjlighet att förkovra sig i olika tekniska lösningar och system.

Att jobba med en världsledande tillverkare som Trimble är en trygghet för oss då vi vet att Trimble är den innovatör och tillverkare i vår bransch som investerar mest pengar i teknik och utveckling och kommer att komma med många och spännande innovationer framöver.  

Våra medarbetare skapar och levererar lösningar och tjänster för våra kunder inom ett brett spektrum av branscher

Nyckelord som vägleder

I en ständigt föränderlig värld är våra värderingar den röda tråden som gör att vi inte tappar fokus. Fem värdeord gör att vi navigerar rätt i vårt arbete, avgör hur vi samarbetar och vilka vägval vi gör för att nå våra mål. Värdeorden är helt enkelt vägvisare i vårt dagliga arbete och formar den verksamhet vi driver.

  • Kvalité
  • Ekonomi
  • Kunskap
  • Trygghet
  • Tillgänglighet

Historia

1991: Företaget grundades i Sundsvall under namnet Sundsvalls Mätcenter AB.

1993: Blev man återförsäljare till Geotronics Scandinavia AB.

1997: Öppnas kontoret i Karlstad

1998: Öppnas kontoret i Stockholm

2002: Öppnas kontoret i Umeå

2002: Företaget som då var både konsulter och sålde instrument delades i två delar så man renodlade verksamheterna och Trimtec som företag bildades.

Trimtec blir en auktoriserad Distributör till Trimble.

2004: Trimtec’s första användarkonferens (TAK) går av stapeln i Sundsvall.

2006: Trimtec blir till 100% ett personalägt bolag.

2008: Trimtec’s andra användarkonferens (TAK) går av stapeln i Bålsta väster om Stockholm.

2011: Trimtec’s tredje användarkonferens (TAK) går av stapeln i Piteå.

2012: Trimtec förvärvar Geograf Sverige AB som är Trimble distributören i södra Sverige. Trimtec får med affären kontor i Malmö och Göteborg.

2014: Trimtecs fjärde användarkonferens (TAK) går av stapeln i Stenungssund.

2016: Trimtec är 34 anställda och når en omsättning över 100 miljoner.

2017: Trimtec förvärvar Bewag till 100% och med det förvärvet har Trimtec 4 st företag i gruppen med över 40 anställda. Trimtecs femte användarkonferens (TAK) äger rum på Yasuragi utanför Stockholm.