Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Vi är Trimtecgruppen

Om oss

Trimtec-gruppen är idag en företagsgrupp som består av de två försäljningsbolagen Trimtec och BuildingPoint Sweden. Trimtec är auktoriserade distributörer av Trimblesegmenten Geospatial, Advanced Positioning och Spectra Tools (laser).  Trimtec säljer och marknadsför Bygglaser och kompletta mätsystem såsom Totalstationer, GNSS, Fältdatorer, Skanner, GEDO (för Järnväg) med tillhörande kontorsprogram såsom TBC, RealWorks och GEDO Office.

BuildingPoint Sweden erbjuder ett brett sortiment av mjukvaror, hårdvaror samt produkter inom Mixed Reality inom Bygg. 

Trimtec-gruppen finns idag på 6 orter med nästan 50 anställda, från Umeå i norr till Malmö i söder, som arbetar med försäljning, support, service, uthyrning och utbildning. Vi har idag fem serviceverkstäder med högsta servicecertifieringen från Trimble.

Vi har ett heltäckande sortiment med allt från markeringsmateriel till kompletta mätsystem. Vi har en av Sveriges modernaste hyresparker med Totalstationer, GPS/GNSS och laserskanner.

Vår ambition är att med hjälp av kompetent personal erbjuda marknaden de bästa produkterna och de bästa ekonomiska lösningarna samt en hög servicenivå.

Arbeta hos oss

Den som jobbar med Geodesi, fotogrammetri och datainsamling jobbar i en framtidsbransch, för vi har aldrig dokumenterat eller samlat in data som vi gör nu. Den tekniska utvecklingen går extremt fort och trycket på oss som leverantör ökar ständigt. Ett arbete hos oss innebär en möjlighet att förkovra sig inom olika tekniska lösningar och system.

Att jobba med en världsledande tillverkare som Trimble är en trygghet för oss då vi vet att Trimble är den innovatör och tillverkare i vår bransch som investerar mest pengar i teknik och utveckling och kommer att presentera många och spännande innovationer framöver.  

Våra medarbetare skapar och levererar lösningar och tjänster för våra kunder inom ett brett spektrum av branscher.

Historia

1947: Bewag grundas i Malmö som leverantör av instrument och tillbehör till bygg- och anläggningsbranschen.

1991: Sundsvalls Mätcenter AB grundas

1993: Sundsvalls Mätcenter AB blir återförsäljare till Geotronics Scandinavia AB.

1997: Kontoret i Karlstad öppnar

1998: Kontoret i Stockholm öppnar

2002: Kontoret i Umeå öppnas

2002: Företaget som då ägnade sig åt såväl konsultverksamhet som försäljning av instrument delades i två delar för att renodla verksamheterna och Trimtec som företag bildas. Trimtec blir en auktoriserad distributör till Trimble.

2004: Trimtecs första användarkonferens (TAK) går av stapeln i Sundsvall.

2006: Trimtec blir till 100% ett personalägt bolag.

2008: Trimtecs andra användarkonferens (TAK) går av stapeln i Bålsta, väster om Stockholm.

2011: Trimtecs tredje användarkonferens (TAK) går av stapeln i Piteå.

2012: Trimtec förvärvar Geograf Sverige AB som är Trimbledistributören i södra Sverige. Trimtec får genom affären kontor i Malmö och Göteborg.

2014: Trimtecs fjärde användarkonferens (TAK) går av stapeln i Stenungssund.

2016: Trimtec har 34 anställda och når en omsättning över 100 miljoner.

2017: Trimtec förvärvar Bewag till 100% och med det förvärvet har Trimtec fyra företag i gruppen och över 40 anställda. Trimtecs femte användarkonferens (TAK) äger rum på Yasuragi utanför Stockholm.

2018: Bewag flyttar in i Trimtecs lokaler i Malmö.  Trimtecgruppen får en gemensam hemsida och Facebooksida samt lanserar en e-handel.

2019: Bewag blir Trimtec och alla Bewags kontor blir Trimteckontor

2020: Trimtec och EDR Medeso bildar BuildingPoint Scandinavia

 

Nyckelord som vägleder

I en ständigt föränderlig värld är våra värderingar den röda tråden som gör att vi inte tappar fokus. Fem värdeord gör att vi navigerar rätt i vårt arbete, avgör hur vi samarbetar och vilka vägval vi gör för att nå våra mål. Värdeorden är helt enkelt vägvisare i vårt dagliga arbete och formar den verksamhet vi driver.

  • Kvalitet
  • Ekonomi
  • Kunskap
  • Trygghet
  • Tillgänglighet