Logo 2 Fjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Mätvagn för järnväg – Trimble GEDO

Vi på Trimtec erbjuder Trimble GEDO – en mångsidig och anpassningsbar mätvagn för spårinmätning och datainsamling av spårområdet.

Med endast mätvagnen kan man mäta spårets skevning, spårvidd och sektion.  Kombinerad med andra sensorer kan Trimble GEDO även samla in ytterligare data, så som spårmitt i absoluta värden.

 

Optimera din mätinsamling med Trimble Gedo 

Med mätvagnen Trimble GEDO som grund kan du samla in spårets absoluta läge, så väl som omfattande data om spårområdet:

 

  • Inmätning av spårets absoluta läge – blir möjligt genom att t ex montera ett prisma på mätvagnen för att utföra mätningarna mot en totalstation. Detta går även att göra med hjälp av en GNSS-mottagare där den precisionen är tillräcklig.

  • Högproduktiv spårinmätning för spårriktning – När produktiviteten är viktigast, vid t ex spårbyten, är det Trimbles två-vagnssystem GEDO Vorsys som gäller. Vorsys-systemet med totalstation på den ena vagnen samlar effektivt in all nödvändig data, och överföringen sker snabbt via USB-sticka till spårriktarmaskinen.

  • Omfattande datainsamling av spåret och objekt i spårområdet 

Denna mer omfattande typ av datainsamling  görs med en skanner, alternativt laserprofiler, monterad på mätvagnen. Tillsammans med en IMS, tröghetsmätningsenhet, effektiviserar man spårinmätningen till max. 

 

Mätvagn med användarvänlig mjukvara

Med hjälp av insamlade data kan man senare göra kollisionstester, bax/lyft-listor m.m. i kontorsprogramvaran. Bax/lyft går även att se i realtid när man går med vagnen längs ett spår. Mjukvaran är lätt och intuitiv, speciellt om man jobbat i Trimble Access tidigare. Om man ändå skulle stöta på problem, så erbjuder vi support på svenska, i Sverige.

 

Teknisk information om Trimble GEDO 

  •  GEDO CE 2.0 levereras i spårvidder från 760 mm till 1800 mm.
  • Spårviddsadaptrar finns i standardmått, men kan även specialbeställas.
  • Det finns standardspårviddsadaptrar för:
  • 891mm (svensk trefot), 1067 mm, 1100 mm, 1220 mm, 1435 mm (normalspår), 1520 mm, 1600 mm, 1668 mm, 1,676 mm.

Ta kontakt med oss på Trimtec!

För mer information och prisförslag är ni välkomna att skicka ett mail till Carl Torstensson!