Logo 2 Sök Kundvagnsikon Webbshop

Trimble GEDO

Mångsidig och anpassningsbar mätvagn för många olika behov. Mätvagnen kan i sig själv registrera rälsens lutning, spårvidd och längd. I kombination med andra sensorer kan även annan data samlas in. Det kan t ex monteras ett prisma på vagnen för att mot en totalstation även mäta in rälsens absoluta läge. Detta går även med hjälp av en GNSS-mottagare där den precisionen är tillräcklig. När produktiviteten är viktigast, vid t ex spårbyte, är det Trimbles två-vagnssystem GEDO Vorsys som gäller. Vorsys-systemet samlar effektivt in all data om spåret och överföringen sker snabbt via USB-sticka till spårriktarmaskinen.

Ett annat användningsområde kan vara vid mer omfattande datainsamling om rälsens omgivning så som plattformar, tunnlar m.m. Detta görs då med en skanner, alternativt laserprofiler, monterad på vagnen. Tillsammans med en IMS, tröghetsmätningsenhet, effektiviserar man spårinmätningen till max.

Med hjälp av insamlade data kan man senare göra kollisionstester, bax/lyft-listor m.m. i kontorsprogramvaran. Bax/lyft går även att se i realtid när man går med vagnen längs ett spår. Mjukvaran är lätt och intuitiv, speciellt om man jobbat i Trimble Access tidigare. Om man ändå skulle stöta på problem, så erbjuder vi support på svenska, i Sverige.

Numera kan GEDO CE 2.0 levereras i spårvidder från 760 mm till 1800 mm.

Det finns standardspårviddsadaptrar för:
891mm (svensk trefot), 1067 mm, 1100mm, 1220 mm, 1435 (normalspår),
1520mm, 1600mm, 1668 mm, 1,676 mm.

Utöver standardspårviddsadaptrar kan du beställa alla spårvidder inom spannet 760-1800 mm.

För mer information och prisförslag, vänligen kontakta Carl Torstensson på carl.torstensson@trimtec.se