Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Som en del i BuildingPoint Sweden AB’s etablering tar man över distributionen av Trimbles modellbaserade kalkyl- och tidsplanerings-program Vico Office. Förvärvet och överlämningen trädde i kraft 1 juni.

Förvärvet innebär att BuildingPoint Sweden AB tar en ledande plats inom segmentet för modellbaserad kalkylering och tidsplanering inom byggindustrin. Bolaget blir ensam distributör av Vico Office i Sverige och en viktig del i branschens digitala utveckling.

Nolliplan har under en längre tid sökt efter rätt partner för att ta över Vico-verksamheten och vi är övertygade om att vi hittat den bästa partnern med BuildingPoint Sweden AB. Med mycket lång erfarenhet i branschen och ett väl uppbyggt och strategiskt samarbete med Trimble, samt med sina goda kunskaper och resurser känner vi oss mer än trygga att låta BuildingPoint Sweden AB fortsätta arbetet med att stötta kunderna på sin fortsatta resa med Vico Office berättar Samuel Lyredal VD för Nolliplan.

– För oss var den en självklarhet att ta över ansvaret för Vico Office när vi fick erbjudandet från Nolliplan. Vico Office passar väl in i produktportföljen för BuildingPoint Sweden AB. Tillsammans med systerföretaget Trimtec AB ser vi stora synergier för många kunder där vi nu kan erbjuda en än mer komplett produktportfölj, säger Peter Hammarbäck, koncern-VD i Trimtec-gruppen.

För mer information kontakta Staffan Hedström på 08-754 93 94 alternativt staffan.hedstrom@buildingpoint.se