Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Åsa Westerberg, Gävle Energi, har varit på samtliga TAK och berättar om sitt arbete och om sina erfarenheter från konferenserna.

Berätta kort om din roll och ditt jobb, hur en dag ser ut.
Utbildad Kart- och Mätningsingenjör med fokus på Geodesi och GIS. Efter dryga 15 år med inmätning fick jag ta hand om och ansvarade för externa inmätare/inmätningar i och med Fiber-till-villa-projektet (2015-2020). Numera jobbar jag mest med GIS, men håller lite koll på nya prylar inom Geodesi, bland annat Mixed Reality med Trimble XR10 och jag följer gärna med ut på ”fältet” och hjälper till med inmätningar när det behövs.

En vanlig dag tar jag fram olika GIS-produkter, analyser och kollar även här på nyheter. Mycket av det jag analyserar har jag själv mätt in.  Det har blivit några kilometer ledningar med åren.

Hur länge har du varit kund hos Trimtec?
Jag började jobba på Gävle Energi 2000 och då hade GEAB köpt in en Geodimeter 600 med Robotic-funktion, det har blivit några år med Trimtec! Då var Trimtec en bråkdel så stort av vad det är idag.

Berätta kort om de olika TAK
2004, Sundsvall Södra Berget: Klasse Möllberg var Moderator och underhöll, Mexikanska kvällen med ponchos och mustascher, trubaduren i skogskojan. Vi från Gävle Energi var helt överraskade av det superproffsiga arrangemanget! Sköna biofåtöljer så det var svårt att hålla sig vaken hur bra föreläsningen än var.

2007, Bålsta, Aronsborg: Jag minns att det blev en konstig resa, först till Stockholm från Gävle och sen tillbaka till Bålsta med pendeltåget. När tåget stannade vid perrongen såg vi bara skog och undrade var vi hade hamnat. Aronsborg var jättefint och jag har för mig att det hade finwhisky och att John Houdi trollade och underhöll.

2011, Piteå, Piteå Havsbad: Massor med minnen. Tror temat var Vind, eld, vatten. Vi fick en föreläsning och chansen att gå på brinnande kol. Det serverades Vargtass i en träkåta, all lingondrickan gick åt och Vargtassen blev mer och mer utspädd (inte med vatten). En stor del av deltagarna flög till Luleå och bussades till Piteå. Alla deltagare fick en liten brandsläckare och Trimtec hade kollat innan att det var ok att ta med sig den på flyget, men så var det inte. Brandsläckarna skickades som paket efter konferensen istället.

2014, Stenungsund, Stenungsundbadet: Tema segling/vind. Fin anläggning precis vid Tjörnbron, En av de bästa föreläsningar jag lyssnat på med Gurra Krantz som handlade om världskappsegling.

2017, Saltsjö Boo, Yasuragi: Alla gick omkring i tofflor och Yukata, vi satt/halvlåg i den varma utomhuspoolen och såg Finlands-/Tallinnfärjorna paradera förbi på nästan en armlängds avstånd, det gick att ta kollektivbåten till konferensen. Det genomfördes ett TAK-Quiz i mobilen från alla tidigare år, men jag hade stora problem att logga in och låg långt efter med mina svar redan i starten, men hade förstås alla rätt!

För övrigt och gemensamt för alla TAK: proffsiga arrangemang, bra föreläsningar och utställningar! Kul att träffa flera i branschen, det var rätt få deltagare från Energibranchen (Elbolag) från början.

Vad har du fått ut av konferenserna?
Fina minnen, nya kontakter och alltid kunden i centrum. Bra tillfälle att prata nyheter och ställa frågor till Trimtecgruppens personal, alla är ju där…

Trimtecgruppens personal brukar också fördelas ut bland middagsborden och det ger en bra chans att få ännu mera utbyte av varandra (kund-Trimtecgrupp) Även den blyge brukar komma igång med prat ju längre middagen fortskrider…

Har du varit med på någon utbildning?
Ja, men inte i samband med TAK. Jag har gått några kurser på Trimtecs kontor i Kista eller hos oss i Gävle. Den första kursen jag var på hölls i Danderyd, vid Geodimeterfabriken.

Kan du dela med dig av någon anekdot, något extra minnesvärt?
Det var en norsktalande representant från Trimble. Han talade ju så där norsk käckt i sina föreläsningar och han målade hela tiden… det tog några föreläsningar innan jag fattade att måla (måle) är mäta på norsk!

Dessutom benämnde han hela tiden sina kollegor som Gutta-boys och bara det gör ju vem som helst på bra humör!

Vad skulle du säga till någon som aldrig har varit på TAK?
Det är ett bra tillfälle att delta på ett proffsigt arrangemang med bra föreläsningar och utställningar. Ta chansen att träffa kollegor utanför din egen hemmaplan och sist men inte minst: HA KUL!

Läs mer om TAK22 och anmäl dig här