Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Robert Nyberg tillträder rollen som ny vd för Trimtec AB. Han kommer närmast från en tjänst som Sales and Business Development Manager på FLIR systems i Täby. Robert Nyberg efterträder Peter Hammarbäck som är fortsatt vd på BuildingPoint Scandinavia. Robert tillträder sin nya tjänst 1 september 2021.

– Jag ser fram emot att bli en del av Trimtecs kompetenta team. De högteknologiska produkter och lösningar som efterfrågas mer och mer av Trimtecs kunder, inom bland annat laserscanning och GNSS och som Trimtec kan erbjuda genom Trimbles innovativa instrument, ligger helt rätt i tiden för många marknadssegment.

– Efter att ha arbetat i mer än 25 år inom teknik- och funktionsområden inom marknad, sälj, service och uthyrning har jag en del erfarenhet att tillföra inom bland annat kopplingen digitalisering och industriell produktion. Fokus på affärsutveckling och tillväxt är också två områden som har gått som en röd tråd genom arbetslivet.

– Går det bra över tid så blir det roligt, säger Robert Nyberg.

– Efter 15 år som vd känns det som ett naturligt steg att lämna över rodret i Trimtec AB till Robert. Under Roberts ledarskap kommer vi att fortsätta utveckla Trimtec och ytterligare stärka vår position som en av de ledande leverantörerna i branschen.

– För mig känns det också inspirerande att få fokusera på Trimtec-gruppens utveckling i stort och speciellt BuildingPoint som vi lanserade under 2020, som är vår satsning inom bygg där vi paketerar både hård och mjukvara med ”BIM”-modellen i fokus, säger Peter Hammarbäck.