Logo 2 phoneikonFjärrsupport Sök Kundvagnsikon Webbshop

Christian Klaeson på Consoil i Örebro har deltagit på alla TAK och enligt honom är det tveklöst nätverkandet som är det bästa.

Precis som Trimtec firar Consoil 20 år i branschen i år och har varit leverantör av mätstativ och mättillbehör från början.

Vad gillar du med att vara med på TAK?
-Jag vill vara med för att träffa mina kunder, både Trimtec och slutanvändarna. Jag uppskattar det sociala, nätverkandet. Även om många bekanta byter arbetsgivare är det samma människor och det kan vara lite spännande att träffa gamla kontakter och se vad det står på visitkortet den här gången!

Vilken TAK tycker du har varit mest minnesvärd?
– Det har varit bra överlag på alla, med olika variationer. Alla har haft bra saker på sitt sätt. Jag har lyssnat på många intressanta föredrag där jag kunnat se tillämpningen av de olika instrumenten.

-TAK i Piteå var väldigt bra, där gick vi på glödande kol bland annat!

– För mig har det varit så att ju mer ocentralt läge konferensen har haft, desto bättre har det varit. Då blir det fler övernattande och det har gett större chans att få till de sociala bitarna.

-Avståndet har verkligen vägts upp av den fördelen. Man är ju också van att åka långt i den här branschen.

Vad vill du säga till någon som aldrig har varit på TAK och fundera på om dom ska anmäla sig?

– Det är ju ett gäng i Sverige som är duktiga på att mäta och har man mätning som ett kall, som man oftast har i den här branschen, så är det en otroligt bra chans att nätverka. Inte bara under konferensdelen utan även vid middagen. Till exempel om du får sitta bredvid någon i branschen och utbyta erfarenheter och veta hur de jobbar.

-Ofta snöar vi in oss på ett sätt att arbeta trots att det kanske finns fler möjligheter. På TAK kan man få upp ögonen för ny teknik och hjälpas åt med applikationer tillverkarna inte heller tänkt på. Vi mätningsingenjörer och mätningstekniker är ju ett lösningsorienterat släkte som vill hjälpas åt att nå bästa möjliga resultat till våra kunder.

Årets TAK22 går av stapeln på Kolmården 26-28 oktober.

Läs mer och anmäl dig